Word fan van Zorgtoppers

>>Valpreventie

Valpreventie

Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel bij ouderen. Met de juiste aanpak kan het risico bij ouderen om te vallen verlaagd worden.

Om ouderen zo comfortabel en zelfstandig mogelijk te laten wonen is het belangrijk aandacht te hebben voor hun woning(inrichting) en gewoonten. Val-ongelukken vinden vaak thuis plaats en kunnen vervelende gevolgen hebben. Door kleine aanpassingen in de woning en aandacht te hebben voor conditie en gewoonten, kunnen val-incidenten voorkomen worden. Bij Zorgtoppers is er veel aandacht voor val-preventie. De medewerkers zijn hiertoe geschoold en geven aan cliënten en hun mantelzorgers praktische informatie om het vallen zoveel mogelijk te voorkomen.

Brochure

In de brochure 'Zorg dat u thuis niet valt' >> staat een handige checklist waarmee ouderen zelf kunnen zien of hun gewoonten en hun huis veilig zijn. Daarnaast zijn tips opgenomen om het huis veiliger te maken en vallen te voorkomen. 

App Risicoscan

Voor cliënten, familie en  mantelzorgers is de Risicoscan app een handig hulpmiddel om het valrisico in te schatten.
De App Risicoscan is gratis te downloaden, via Google Play (voor Android) en de App Store (voor Apple). Download nú gratis de app: ook voor Windows-apparaten (8 en 8.1) beschikbaar! 

Download app risicosignalering app storeDownload app risicosignalering google play

Meer informatie over valpreventie is hier >> te vinden